Meditatieve teksten lezen in de 'Henri Nouwen-kring'


In deze voor iedereen toegankelijke bijeenkomsten, lezen we eens per maand op donderdag van 20.00-21.30u, ‘meditatieve’ teksten.

Teksten die niet zozeer op ons intellect gericht zijn als wel op ons hart.

Het lezen zelf doen we dan ook in aller rust, aandachtig, in ontmoeting met de tekst en met elkaar, veeleer gesprek dan discussie.

De naam van de kring is die van Henri Nouwen. Hij was een theoloog en geestelijke die een briljante wetenschappelijke carrière afbrak om in een leefgemeenschap voor zwaar lichamelijk en geestelijk gehandicapten te gaan werken en wonen. Hij deed daar ongekende en diepe spirituele ervaringen op, die hij deelde in boeken, optredens, interviews en preken. Juist voor wie opgaat in een jachtig leven of zich teveel bepaald weet door de eisen die onze tijd aan mensen stelt, zijn zijn teksten zeer aansprekend.

Naast teksten van Henri Nouwen zullen we ook zulke spirituele teksten van andere auteurs lezen: van Dag Hammarskjöld, Eckehart en anderen.

De bijeenkomsten hoeven niet te worden voorbereid. De teksten worden ter plekke uitgedeeld. De bijeenkomsten zijn voor iedereen ook per keer te bezoeken.

De bijeenkomsten starten in het nieuwe seizoen, steeds op donderdagavond 20.00u

- 23 november 20.00u

- 21 december 20.00u

Voor informatie: ds. Niek Scholten, T 0642741022